Γιορτάζουν...

Μαθητικοί Αγώνες Σκάκι 2014

                             Μαθητικοί Αγώνες Σκάκι 2014

       Την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 στο «Αριστοτέλειο» Εκπαιδευτήριο έγινε η προκριματική φάση  (Περιφέρειας Πελοποννήσου) του 26ου Ατομικού, του 12ου Ομαδικού Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος και του 2ου Κορινθιακού Πρωταθλήματος στο σκάκι.

   Τους αγώνες διοργάνωσαν η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου και η Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας «Αργοναύτης» (πρωταθλήτρια Ελλάδας 2013).

   Εκατόν πενήντα μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, που φοιτούν στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου αγωνίστηκαν με στόχο όμορφες παρτίδες, τη διάκριση αλλά και την πρόκριση στην πανελλήνια φάση του σχολικού πρωταθλήματος.

   Το ατομικό πρωτάθλημα διεξήχθη  σε 11 διαφορετικές  κατηγορίες (Νήπια, Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ Δημοτικού, Α, Β, Γ Γυμνασίου και Λύκεια). Το σχολείο μας, το Δημοτικό Αρχ. Κορίνθου, συμμετείχε φέτος μόνο στα ατομικά με 6 μαθητές-μαθήτριες , από τους οποίους 3 ήταν αγόρια (1Ε, 2Στ) και 3 κορίτσια (1Γ, 2Στ).

   Οι μαθητές μας είχαν συγκομιδή 2 μεταλλίων, ένα για το αγόρι της Ε! (2ος στο νομό μας και 5ος στη γενική κατάταξη) και ένα για μια μαθήτρια της Στ! (1η στο νομό μας και 3η  στη γενική κατάταξη), που πήρε και την πρόκριση για την τελική φάση του πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος (25-27 Απριλίου στην Ερέτρια).

  Σημειώνεται ότι και οι δυο διπλασίασαν τις διακρίσεις τους και τα μετάλλιά τους, στην 3η τους συμμετοχή σε σχολικούς αγώνες, μετά την 1η θέση στο ομαδικό το 2013 για το αγόρι και του 1ου κοριτσιού το 2012.

  Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και πάντα νίκες στη ζωή τους!

Αγώνες σκάκι

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 στο Γυμνάσιο Λεχαίου έγινε η προκριματική φάση (Περιφέρειας Πελοποννήσου) του 25ου Ατομικού και του 11ου Ομαδικού Πανελλήνιου ΣΧολικού Πρωταθλήματος στο σκάκι .

Διαβάστε περισσότερα: Αγώνες σκάκι