Γιορτάζουν...

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2015-2016

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείου μας σχετικές δράσεις.

Σκοπός των δράσεων ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές χωρίς αναπηρία και να κατανοήσουν τα άτομα ΑμεΑ.  Δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στις αξίες των Ολυμπιακών και, ειδικά, των Παραολυμπιακών αγώνων, όπως ο σεβασμός και η αποδοχή των ατομικών διαφορών, η αξία της συμμετοχής, οι ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, το "ευ αγωνίζεσθαι".

Οι μαθητές μας, μικροί και μεγάλοι, απόλαυσαν τα αγωνίσματα, αλλά κατανόησαν και τη θέση των ΑμεΑ.

0000000

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σκακιού

Το σχολείο μας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ατομικού σκακιστικού σκίτσου που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα και απέσπασε τιμητική διάκριση.

 

 

 

 

 

ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (Δ΄ ΤΑΞΗ)

 

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζοντας την αξία του αθλητισμού στη ζωή μας και στην ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας θεσμοθέτησε την πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

 

Μέσα από τον αθλητισμό προωθούνται αξίες ,στάσεις και δεξιότητες όπως η κοινωνική συνοχή ,η αλληλεγγύη ,η ευγενής άμιλλα και η υπεράσπιση του δικαιώματος της διαφορετικότητας ?.

 

Γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί   αλλά?όλοι ίσοι !

 

 

       Στο πλαίσιο της σημερινής μέρας οι μαθητές της Δ΄ τάξης παρουσίασαν στο προαύλιο του σχολείου τις εργασίες που είχαν ετοιμάσει με τις δασκάλες τους .

      Οι μαθητές του Δ΄1,αφού χωρίστηκαν σε ομάδες  ασχολήθηκαν με την έννοια του ρατσισμού ζωγραφίζοντας διάφορες περιπτώσεις παιδιών που πέφτουν θύματα του ρατσισμού. Δημιούργησαν σχετικό κολάζ και την ακροστιχίδα του ρατσισμού.

 

 

 

 

Οι μαθητές του Δ΄2 συζήτησαν για την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων και τη σπουδαιότητα του αθλητισμού αξιοποιώντας το λογισμικό του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τους Ολυμπιακούς αγώνες,δημιούργησαν την ακροστιχίδα του αθλητισμού και τραγούδησαν?

Λέμε ΝΑΙ στον αθλητισμό

που μας κάνει το σώμα γερό!

Λέμε ΝΑΙ στη γυμναστική

που χαρίζει υγεία καλή!

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

 

 

 

Το Σπάρταθλον είναι ένας ετήσιος διεθνής αγώνας υπερμαραθωνίου δρόμου 245,3 χιλιομέτρων, που διεξάγεται στην Ελλάδα από το 1983 στη διαδρομή Αθήνα ? Σπάρτη. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα. Ο αγώνας ξεκινά στις 7 π.μ., συνήθως την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Τερματίζεται στη Σπάρτη στις 19:00 του Σαββάτου, που είναι το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού, ώστε ο αγώνας να μη διαρκεί πάνω από 36 ώρες (μιάμιση ημέρα, όπως ο Φειδιππίδης). Σημείο τερματισμού είναι το άγαλμα του Λεωνίδα στο κέντρο της πόλης.

Οι δρομείς ακολουθούν τη διαδρομή Αθήνα, Αρχαία Κόρινθος, Αρχαία Νεμέα, Λυρκεία, Νεστάνη, Τεγέα, Σπάρτη. Ο αγώνας είναι πολύ απαιτητικός, Η διαδρομή του αγώνα ξεκινά σχεδόν από την επιφάνεια της θάλασσας και φτάνει μέχρι υψόμετρο 1.200 μέτρων. Γίνεται πάνω σε ποικίλους δρόμους όχι μόνο σε άσφαλτο αλλά και σε χωματόδρομους, λιθόστρωτους και ορεινά μονοπάτια.

? Το Ρεκόρ διαδρομής: 20 ώρες 25΄ κατέχει ο Γιάννης Κούρος από το 1984.

 

Αγώνες Αθλοπαιδείας Ποδοσφαιρού

Το σχολείο μας συμμετείχε στους αγώνες Αθλοπαιδείας ποδοσαφαίρου του Ν. Κορινθίας με δύο ομάδες.

 Η μεικτή ομάδα ( αγόρια - κορίτσια) κατέλαβε την 1η θέση.

Η ομάδα αγοριών κατέλαβε την 3η θέση στον 3ο όμιλο.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που αγωνίστηκαν και μας έκαναν περήφανουν!

Πάντα νίκες!

 

Διάκριση Μαθητών

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν αγώνες στίβου στο Λουτράκι. Η μαθήτρια της Στ΄ Παναγιώτα πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 300 μ. τρέξιμο και ο επίσης μαθητής της Στ΄ Ίωνας πήρε το αργυρό στο μήκος.

Συγχαρητήρια στα παιδιά!!

Συμμετοχή στους αγώνες στίβου

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στους αγώνες Στίβου Δημοτικών Σχολείων Κορινθίας που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου , στις 18 Απριλίου 2013 , το σχολείο μας κατόρθωσε να διακριθεί στο δρόμο των 1.000 μ. Ύστερα από έναν επίπονο και κοπιαστικό αγώνα , η μαθήτρια της Ε΄τάξης Πανταζή Παναγιώτα κατόρθωσε να κερδίσει την τρίτη θέση κάνοντάς μας περήφανους . Συγχαρητήρια και ευχόμαστε πρωτιές σε όλα τα παιδιά!