Γιορτάζουν...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

 

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης φιλοτέχνησαν

με ιδιαίτερη χαρά και τις χειροποίητες προσκλήσεις

για την καλοκαιρινή γιορτή !

 

Να είστε όλοι εκεί!!!

 

 

 

 

Η Αλκυόνη ( Δ΄2 / 20 -1-2015 )

Καθώς διανύουμε τις αλκυονίδες μέρες του Γενάρη ,οι μαθητές του Δ΄2 δημιούργησαν το δικό τους ποίημα για την αλκυόνη!!!

 

Το πουλί η Αλκυόνη 

που δεν είναι χελιδόνι

και δε ζει σ΄ένα μπαλκόνι

αλλά στα βράχια κατασκηνώνει

ποτέ απ΄ το κρύο δεν παγώνει

πετάει σαν τη μπάλα από κανόνι

έχει χρώμα κόκκινο και μπλε

σαν το παγόνι.

Είναι θαλασσοπούλι και γεννάει 

τ΄ αυγά της μες στο χιόνι....

 

 Ο μύθος της Αλκυόνης!!!

Ο παγωμένος Ιανουάριος είναι ο μήνας που είναι περισσότερο συνδεδεμένος σύμφωνα με τη μυθολογία με αυτό το πουλί. Η Αλκυόνη, κόρη του άρχοντα των ανέμων Αίολου, μαζί με τον άντρα της, βασιλιά Κήυκο, καυχήθηκαν κάποια στιγμή πως είναι πιο ευτυχισμένοι από το Δία και την Ήρα. Για αυτή τους την ασέβεια οι θεοί αποφάσισαν να τους τιμωρήσουν μεταμορφώνοντάς τους σε πουλιά. Μα η μεγαλύτερη δυστυχία για την Αλκυόνη ήταν πως έπρεπε να γεννά τα αυγά της μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Όταν κάποια στιγμή ο Δίας τους λυπήθηκε για όσα περνούσαν, έδωσε εντολή στα κύματα και τους ανέμους να ησυχάζουν για δεκατέσσερις μέρες το χειμώνα -τις γνωστές μας "Αλκυονίδες ημέρες"- για να μπορούν να επωάσουν τα αυγά τους.

Όλα αυτά βέβαια στη μυθολογία, γιατί η Αλκυόνη γεννά κανονικά όπως τα περισσότερα πουλιά την άνοιξη.

 

Γιορτή λήξης (φωτογραφίες σκηνικών)

Η γιορτή λήξης  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας σε συνεργασία του συλλόγου Διδασκόντων και του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τα σκηνικά που με ιδιαίτερο ζήλο επιμελήθηκε προσωπικά η εκπαιδευτικός Χριστίνα Πασπάλα και από τα βεγγαλικά του Συλλόγου Γονέων όταν ολοκληρώθηκε η γιορτή.

 

 

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Δ.Βιβλιοθήκης

Ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη οργάνωσαν εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου το Σάββατο 5 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο.  Το σχολείο μας έστειλε αρκετά έργα (όπως ζωγραφιές ή αφίσες) μαθητών για να φιλοξενηθούν στην έκθεση.  Δείτε μερικά από αυτά :

 

 

 

Χριστουγεννιάτικο παζάρι 2

Για άλλη μία χρονιά το παζάρι ολοκληρώθηκες με επιτυχία...

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν...

 

Πυροσβεστική

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Ο Αρχιπυροσβέστης κ. Πασσάς   Εμμανουήλ , μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας, ήρθε στο σχολείο μας και  ενημέρωσε, κάθε τάξη χωριστά, για θέματα πυρασφάλειας και αντισεισμικής προστασίας. Μας παρουσίασε ένα υπέροχο βίντεο για τη σπουδαία δουλειά  που κάνουν το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας και τις υπηρεσίες που προσφέρουν όπου υπάρχει ανάγκη. Μας έδωσε χρήσιμες συμβουλές σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς στο σπίτι και στο σχολείο. Τον ευχαριστούμε πολύ.