Γιορτάζουν...

Αγώνες σκάκι

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 στο Γυμνάσιο Λεχαίου έγινε η προκριματική φάση (Περιφέρειας Πελοποννήσου) του 25ου Ατομικού και του 11ου Ομαδικού Πανελλήνιου ΣΧολικού Πρωταθλήματος στο σκάκι .

 

Τους αγώνες διοργάνωσαν η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου , η Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας "Αργοναύτης" , ο Δήμος Κορινθίων και το Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Λεχαίου .

Διακόσιοι δέκα μαθητές νηπιαγωγελιων , δημοτικών , γυμνασίων και λυκείων , που φοιτούν στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου αγωνίστηκαν με στόχο όμορφες παρτίδες , τη διάκριση αλλά και την πρόκριση στην πανελλήνια φάση του σχολικού πρωταθλήματος.

Το ατομικό πρωτάθλημα διεξήχθη σε 11 διαφορετικές κατηγορίες ( Νήπια , Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄Δημοτικού , Α΄, Β΄, Γ΄Γυμνασίου και Λύκεια ). Το σχολείο μας , το Δημοτικό Αρχαίας Κορίνθου , συμμετείχε με 8 μαθητές , από τους οποίους 3 ήταν αγόρια ( 1Δ, 2Στ ) και 5 κορίτσια ( 1Β, 1Ε , 3Στ ). Οι μαθητές μας , εξαιτίας του σκληρού συναγωνισμού , κατέλαβαν θέσεις από το μέσο περίπου του βαθμολογικού πίνακα και κάτω .

Το ομαδικό πρωτάθλημα ( τετραμελείς ομάδες αποτελούμενες από ένα τουλάχιστο κορίτσι ) διεξήχθη σε ένα γκρουπ με συμμετοχή Δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων .Το σχολείο μας πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα στα Δημοτικά και την πρόκριση για την τελική φάση του σχολικού πρωταθλήματος ( 27-29 Απριλίου στην Ερέτρια). Την αμάδα μας αποτέλεσαν τα τρία αγόρια και ένα κορίτσι της Στ΄.

Οι πληροφορίες του τουρνουά (συμμετέχοντες , αποτελέσματα , βαθμολογίες ) είναι καταχωρημένες στην παγκόσμια βάση σκακιστικών αποτελεσμάτων:

http//cheww-results.com/tnr96690.aspx?lan=1