Γιορτάζουν...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 οι μαθητές της Στ΄ τάξης συμμετείχαν στο εγκεκριμένο από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές». Το πρόγραμμα αυτό είχε ως αντικείμενο μελέτης το Ρωμαϊκό Ωδείο της Αρχαίας Κορίνθου και θέμα «Η μουσική ταξιδεύει μέσα στο χρόνο στην Κόρινθο» . Συνδιοργανώθηκε με το PIERCE Αμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών , την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, το σωματείο φίλων για την προστασία των αρχαίων θεάτρων «Διάζωμα» και είχε ως χορηγό την Ολυμπία Οδό Α.Ε.

Αρχικά οι μαθητές του σχολείου μας γνώρισαν μέσω του προγράμματος μουσικά όργανα της αρχαιότητας στον χώρο του Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου και στη συνέχεια γνώρισαν με τη βοήθεια των μαθητών του Αμερικάνικου Κολεγίου Αθηνών μουσικά όργανα από την αρχαιότητα, καθώς και σύγχρονα μουσικά όργανα και τραγούδησαν αρχαία και σύγχρονα τραγούδια. Η αρχαιολόγος κα. Ιουλία Τζώνου μίλησε στους μαθητές για το Ρωμαϊκό Ωδείο.

Περάσαμε μια υπέροχη μέρα. Γνωρίσαμε καινούργιους φίλους, παίξαμε με τη μουσική, χορέψαμε, τραγουδήσαμε και αποχωρήσαμε ενθουσιασμένοι δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συναντηθούμε σύντομα.