Γιορτάζουν...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΜΕ Γ' Δ' (5-11-2015)

Οι μαθητές της Γ' και Δ' τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Η Γ' τάξη συμμετείχε στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η ελιά" .Η υπεύθυνη παιδαγωγός μύησε τους μικρούς μαθητές στον μαγικό κόσμο της ελιάς μέσα από την καθημερινότητα ,τη θρησκεία ,τη μυθολογία κ.α.....Έπειτα χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν ενδιαφέροντα παιχνίδια με θέμα την ελιά και το ελαιόλαδο!!!

Η Δ΄ τάξη συμμετείχε στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".Οι μαθητές ασχολήθηκαν με την ενέργεια ,έπαιξαν και πειραματίστηκαν.

Κίνηση, τροφή, δύναμη, ζέστη, δροσιά και χιλιάδες άλλα πράγματα είναι μόνο ενέργεια. Κύρια πηγή της είναι ο Ήλιος. Την αντλούμε από τεράστιες αποθήκες που δημιoυργήθηκαν στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια και δεν είναι ατελείωτες, ενώ μας προσφέρουν «δώρα» ακριβά και βρόμικα. Σήμερα ο άνθρωπος στρέφεται ξανά στις αέναες και ανεξάντλητες μορφές ενέργειας, τις οποίες από παλιά -με σοφία- χρησιμοποιούσε. Ο Ήλιος, η δύναμη του Αέρα, η δύναμη του Νερού, με τη συνδρομή της τεχνολογίας, παίζουν ξανά ρόλο στη ζωή μας και δίνουν ενέργεια καθαρή και προσιτή. Είναι οι νέες, πολύ παλιές, ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

'Επειτα όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν στη Θόλο την ψηφιακή ταινία " Τιτάνες στην εποχή των παγετώνων".

Η νέα ταινία Θόλου «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων» ξαναζωντάνεψε μία σκληρή και όμορφη εποχή, τότε που αιλουροειδή με κοφτερά δόντια, γιγαντιαίοι βραδύποδες και τριχωτά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, ενώ οι αρχαίοι πρόγονοί μας ανέπτυσσαν τέχνη, γλώσσα και κυνηγετικές δεξιότητες, προσπαθώντας να κατανοήσουν και να επιβιώσουν στο σκληρό κόσμο γύρω τους.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά στα όμορφα και κατεψυγμένα τοπία της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας, δέκα χιλιάδες χρόνια πριν από το σύγχρονο πολιτισμό και να γνωρίσουν μια εποχή που οι Τιτάνες κυβερνούσαν απέραντες ηπείρους και οι άνθρωποι ζούσαν μαζί με τους γίγαντες.