Γιορτάζουν...

Ξενάγηση Β' τάξης στο μουσείο Αρχαίας Κορίνθου

Μία διαφορετική ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο Αρχ. Κορίνθου

Την Παρασκευή 12/4/13, οι μαθητές της Β τάξης, και των δυο τμημάτων, συνοδευμένοι απ΄ τις δασκάλες μας, επισκεφθήκαμε το Μουσείο του χωριού μας. Εκεί συναντήσαμε την κα Σοφία, την «παραμυθού» μας και την κα Φάλια τη Μουσικό. Είδαμε την πηγή της Γλαύκης και θυμηθήκαμε την άτυχη πριγκιποπούλα που για να γλιτώσει απ? το δηλητηριασμένο της φόρεμα που έκαιγε το σώμα της, έπεσε στην πηγή και πέθανε.
Επισκεφθήκαμε το ναό του Απόλλωνα και πιο κάτω είδαμε τα Κορινθιακά κιονόκρανα. Μάθαμε για τον πρόωρο χαμό της μικρούλας Μυρτώς και πως εμπνεύστηκε ο αρχαίος γλύπτης Καλλίμαχος παρατηρώντας τον τάφο της και τον τρόπο που ξεχώριζαν τα φύλλα της ακάνθου ανάμεσα στο καλάθι που σκέπαζε τ΄ αγαπημένα της αντικείμενα, για να φτιάξει αυτό το κιονόκρανο.
Στη συνέχεια η κα Φάλια μας έμαθε να τραγουδάμε ένα πολύ γλυκό νανούρισμα. Ήμασταν ντυμένοι με κάτι μαντήλια σαν τους αρχαίους Έλληνες. Έπαιζε γλυκά τη φλογέρα της και εμείς τραγουδούσαμε, αφιερώνοντας το στη Μυρτώ, ελπίζοντας να τη συντροφεύει στον αιώνιο ύπνο της.
Όταν τελειώσαμε, επιστρέψαμε στο σχολείο, πολύ ευχαριστημένοι απ? αυτή τη διαφορετική ξενάγηση.

Οι μαθητές Β1 + Β2