Γιορτάζουν...

Μαγικές Συνταγές (Γ'1)

Οι μαθητές του Γ' 1 εμπνεύστηκαν από το μάθημα της Γλώσσας 'Μικρομαγειρέματα' και έφτιαξαν τις δικές τους συνταγές για τον καλό μαθητή και την καλή φιλία.

Η συνταγή της καλής φιλίας

--> Ομάδα: Οι Ζωηροί Μαθητές

Υλικά

2 φλιτζάνια του καφέ αγάπη

10 γραμ. συνεργασία

1 ιδέα χαράς

1/2 φλιτζάνι αστεία

1 τραγούδι καλοσύνης

2 κιλά παιχνίδι

40 γραμ. αλήθεια

για επικάλυψη σοκολάτα "οι φίλοι"

Εκτέλεση

Στην αρχή ρίξτε σε ένα μπολ την αγάπη, τα αστεία , τη συνεργασία και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το παιχνίδι και την αλήθεια ώστε να γίνουν κρέμα. Ρίχνετε την κρέμα αυτή μαζί με το μπολ της αγάπης σε ένα ταψί. Έπειτα αφήνετε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα. Βγάζετε από το ψυγείο και ρίχνετε την επικάλυψη σοκολάτας.Τέλος στολίζετε τη φιλία με το τραγούδι της καλοσύνης και την ιδέα της χαράς.

 

-->Ομάδα: Τα παιδιά της κυρίας

Υλικά 

50 γραμ.φιλία

1/2 φλιτζάνι μαγική σκόνη αγάπης

χρωματιστή τρούφα

μία ιδέα καλοσύνης

χρωματιστή ζάχαρη

μαγική σοκολάτα

μαγικό βούτυρο

ζωγραφιστή κανέλα

συνεργασία

Εκτέλεση

Ρίξε τη φιλία με την αγάπη σε κατσαρόλα και βράσε για 20 λεπτά. Επίσης ρίξε τη χρωματιστή τρούφα στο μπρίκι να ζεσταθεί για 5 λεπτά.Βάλτα σε ένα μπολ και πρόσθεσε το μαγικό βούτυρο και την ιδέα καλοσύνης .Έπειτα βάλε τη σοκολάτα και την κανέλα. Στο τέλος πασπάλισε με τη ζωγραφιστή ζάχαρη. Βάλτο στο ψυγείο.

 

Η Συνταγή του καλού μαθητή

 

-->Ομάδα: Η χώρα των Ιστοριών

Υλικά

2 κούπες σκέψη

μία ιδέα καλοσύνης

1 φλιτζάνι διάβασμα

μία ιδέα όρεξης

 Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάλε όλα τα υλικά και ανακάτευε. Τοποθέτησε τη ζύμη σε ταψί και ψήσε σε φούρνο για 15 λεπτά. Μετά είναι έτοιμη για διάβασμα-φάγωμα.

 

-->Ομάδα: Το καπλάνι της βιτρίνας

Υλικά: 

ένας μαθητής

πολλά βιβλία (με το μάτι)

μία ιδέα φιλίας

κουβερτούρα σοκολάτας "Η συνεργασία"

τρούφα "η υπομονή"

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον μαθητή με τα βιβλία.Αμέσως πρόσθεσε την ιδέα της φιλίας. Τώρα ανακάτεψε γρήγορα στο μίξερ. Μην ξεχάσεις να πλάσεις τα υλικά σε σχήμα βιβλίου.Γρήγορα βάλτε την κουβερτούρα σοκολάτας "Η συνεργασία". Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο πιάτο και αν θέλετε βάλτε την τρούφα της υπομονής.